Και κάπως έτσι… Άλλαξα κι εγώ…

Ναι… εσύ έχεις δίκιο.. αλλά αλλάζει ο άνθρωπος? Το ακούμε διαρκώς σε συζητήσεις, μετά από μια εσωτερική αναζήτηση του χαμένου μας εαυτού, ή μετά από αναζήτηση του ιδανικού κατά περίπτωση ανθρώπου…κ.ο.κ. Διαχρονικά ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης… Η δική μου αλήθεια είναι, ότι πάντοτε πίστευα ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει.. και πάντα, σε αντίστοιχες συζητήσεις, οι διαφωνίες και οι εντάσεις μας έβγαζαν σε αδιέξοδο, με χαρακτηρισμούς και συμπεράσματα που τώρα στο double check του νου, μπορεί να είχαν και μια βάση…

αλλάζεις

Στην αναζήτηση της λέξης αλλαγή, θα ανακαλύψεις πολλές υποκειμενικές ερμηνείες, για να μην αναφερθώ στις ψυχολογικές που έχουν λιγότερη πλάκα.

  • άλλοτε ρομαντικές, “εκείνος που αγάπησε και πόνεσε, αλλάζει”.
  • άλλοτε πιο σκληρές και πονεμένες, “εκείνος που έχασε αγαπημένα του πρόσωπα, αλλάζει”.
  • άλλοτε πιο αντικειμενικές και κάθετες, “people never change, their priorities does”.
  • άλλοτε λιγότερο ρεαλιστικές, η αλλαγή προκαλείται από τη συμπαντική συνωμοσία, τις ενέργειες και την συναστρία των ζωδίων!

Τι εννοούμε όμως με τον όρο ” αλλαγή του ανθρώπου?”

Απευθυνόμαστε στην προσωπικότητα? Στα εξωτερικά χαρακτηριστικά? Στη συμπεριφορά? Στα πιστεύω? γιατί ανοιγόμαστε πολύ και υπάρχουν επιστημονικές ερμηνείες για όλα, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να αναλυθούν όλα σε ένα post. Θα σου εκμυστηρευτώ μόνο το πως το εκλαμβάνω εγώ, σε αυτή τη μικρή πορεία μεγάλων αλλαγών στη μέχρι τώρα ζωή μου, που ξεκίνησα ως ισχυρή προσωπικότητα, συνήθως αρχηγός των πάντων, επαναστατική, συχνά γκρινιάζοντας για το άδικο και διεκδικώντας το δίκαιο. Και σήμερα έτσι είμαι… Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν άλλαξα…

images

Καθώς ενηλικιωνόμαστε αλλάζουμε.. όψη, θέλω, πιστεύω, αλλά και κάτι από εμάς που έχει να κάνει με τη σκέψη, την έκλαμψη, την κατανόηση, την επεξήγηση, την λογική συνέχεια… Μεγαλώνοντας γίνεσαι πιο ανεκτικός ίσως… εκτός κι αν χρήζεις ιδιαίτερου χειρισμού! Τότε αλλάζει το πράγμα.. Ακούς περισσότερο, μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι, να κινείσαι “with the flow” αλλά ακολουθώντας κάποια δικά σου standard, γιατί δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Συνυπάρχεις κι αυτό σημαίνει ότι ανήκεις σε μια ομάδα. Ευρύτερη από αυτή της οικογένειας.  Δεν μπορείς να μην! Και συνειδητοποιείς ότι όντως αλλάζεις και μαθαίνεις και εξελίσσεσαι και ελίσσεσαι και ότι αναπτύσσεις ικανότητες, αλλά πάντα θα κάνεις λάθη γιατί είσαι άνθρωπος και δεν είναι απαραίτητο ότι θα μάθεις από αυτά, γιατί αρκετές φορές θα τα επαναλάβεις κιόλας..  Αλλά και πάλι είναι ανθρώπινο. Να.. ξέχασα να προσθέσω ότι γίνεσαι και πιο ελαστικός όσο μεγαλώνεις και εκεί που η επανάσταση σου διέλυε το σύμπαν, τώρα κάνεις και δυο βήματα πίσω και μαζεύεις και το ανάστημα λιγάκι, γιατί δεν θα βγει άκρη! Καλά δεν λέω ότι δεν θα τραβήξεις το σχοινί καμιά φορά.. Διαφορετικά δεν θα ήσουν καθόλου “εσύ” και θα είχε επέλθει πλήρης μετάλλαξη! Απλώς προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι δεν είναι λογικό να μην αλλάζουμε οι άνθρωποι, όταν επιστημονικά αποδεδειγμένα, αλλάζουν γύρω μας όλα και η αρχή βρίσκεται στο περιβάλλον.

card-sick_1

Μπορεί να δυσκολεύεσαι να παραδεχθείς στον εαυτό σου, την προσωπική σου αλήθεια και μπορεί να μην ξέρεις καν πως να διαχειριστείς αυτό που τρομοκρατημένος ανακάλυψες ότι πιθανότατα άλλαξε, αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στη δική σου εσωτερική εξέλιξη και στην επένδυση της εμπιστοσύνης στον νέο σου εαυτό. Το αν θα δεχθείς την αλλαγή αυτή ή όχι και πάλι κρίνεται από εσένα.. Μέχρι εκεί που αντέχεις.. δεν θα σου πει κανείς αν μπορείς περισσότερο ή αν πρέπει να σταματήσεις.

Προσπάθησα… δεν ξέρω αν κατάφερα να σε πείσω λίγο, όχι πως είχα σκοπό, απλώς έτσι.. για το πρωινό της Κυριακής.. Let’s say… Sunday’s Thoughts… Kι αν πάλι δεν τα κατάφερα εγώ… για ρίξε μια ματιά στις εικόνες… Μιλάνε χωρίς τη δική μου φλυαρία.

Feny ❤

 Κάνε κλικ! Ανοίγουν!!! :p

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s