Η Θεά του σήμερα!

Μελετώντας το πρότυπο της ιδανικής ανά των εποχών γυναίκας, διαπιστώνω πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, κάποια βασικά χαρακτηριστικά της απόλυτης Θεάς- κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά- παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Ανεκτική, Ανθεκτική, Αξιοπρεπής, Ευγενική, Κομψή, Δεκτική, Τρυφερή, Στοργική, Εργατική, Ακούραστη, Ικανή, Αγχίνους και Δυναμική. Ήταν πάντοτε, ανά τους αιώνες όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα και συνεχίζει μέχρι σήμερα να παραμένει το ίδιο ακούραστη και ικανή, το ίδιο Θεά. 

 

Η ψυχική της δύναμη, η δοτικότητα, η κατανόηση και η τεράστια υπομονή της είναι από εκείνα τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν να την παρατηρείς και να χάνεσαι στις σκέψεις σου αναρωτώμενος, γιατί τόσα χαρίσματα σ’ εκείνη. Γνωρίζει πως είναι έξυπνη, πως η φύση της χάρισε απλόχερα πολλά καλά και τεράστιες ικανότητες, την έκανε ανθεκτική και την προίκισε με αρετές τέτοιες, ώστε να αντέχει και να ανταποκρίνεται με ευκολία. Σκληρή και ταυτόχρονα ευαίσθητη, δυναμική και τόσο αδύναμη, αυταρχική και ταυτόχρονα τόσο γλυκιά, συνδυάζει όλες εκείνες τις αντιθέσεις που δεν θα μπορούσαν να συνυπάρχουν σε ένα ον. Εκείνη ανταποκρίνεται, διαχειρίζεται και φέρνει εις πέρας, με την ανάλογη δυσκολία ή ευκολία, ότι απαιτήσει η πορεία της. Έχει τόση δύναμη, που δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, προσαρμόζεται παντού και πάντα, είναι πηγή έμπνευσης και αποτελεί πρότυπο για τον άνθρωπο που επιλέγει να έχει δίπλα της, γιατί εκείνη τον επιλέγει, αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια της. Με όλες αυτές τις αρετές, σαν άλλη Θεά της σημερινής εποχής, προσπαθεί. Άλλες φορές τα καταφέρνει καλά, άλλες καλύτερα, δεν παύει όμως να θυμάται, ότι έχει προσωπικότητα, δεν φοβάται να τσαλακωθεί, να δείξει ανωτερότητα, να πέσει και να ξανά σηκωθεί.

Ευφυής, τόσο – όσο, κατ’ επιλογήν και κατά συγκυρία, είναι αυτή που πάντα θα λατρεύεται, θα αποτελεί ανάγκη και για εκείνη θα αξίζει πάντα να γκρεμιστεί και να ξανά χτιστεί ένας ολόκληρος κόσμος από την αρχή.

Feny ❤

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s