YOUR TOP 5 TO DO LIST πριν πάρεις πτυχίο “exclusive”

2

Είσαι κοντά στο graduation? Μην σε νοιάζει, προλαβαίνεις! Να κάνεις αυτά που καλώς ή κακώς δεν έκανες τώρα που ακόμη έχεις πάσο και που “επ’ ουδενί” δεν πρέπει να μην κάνεις πριν φορέσεις τήβεννο, καπελάκι και ετοιμάσεις να κορνιζάρεις πτυχίο!

erasmus-m%ce%b1%cf%80

Πρώτη φάση και κακώς που ακόμη ψάχνεσαι! ERASMUS! Είναι κάτι σαν το  “MYKONOOOOOOOOOOOOΣ” αλλά σε πιο ψαγμένη version, λίγο πιο λακωνικά και με λιγότερα ευρώ στην τσέπη, αλλά δεν παύει να είναι μια εμπειρία που στανταράκι θα σου μείνει αξέχαστη και που θα σε κάνει να δεις την φοιτητική σου ζωή με “εντελώς – τελείως άλλο μάτι”. Άσε, που θα έχεις αποκομίσει τόσα εφόδια extraδάκι για τον επερχόμενο επαγγελματικό σου προσανατολισμό.

personal-psu-edu

Δεύτερο και εξίσου σημαντικό, Drink to get Drunk! Δεν νοείται φοιτητής που να μην έχει πιεί την Άρτα και τα Γιάννενα, τον Βόσπορο και γενικότερα τα… πάντα κι αυτό έτσι, απλά για την εμπειρία! Γιατί έτσι θα σου βγει μια απέραντη αγάπη για τον κόσμο γύρω σου, θα εξωτερικεύσεις ότι κρύβεις μέσα σου και στα σωστά πρόσωπα! Και ίσως καταλήξεις στην καλύτερη να κλαις με μαύρο δάκρυ, σε καμιά τυχαία αγκαλιά 😉 είτε στο νοσοκομείο με πολλή ενδοφλέβια καφεΐνη, αφυδάτωση και τρελό hang over! Αλλά δεν γ@#$%ται… YOLOOOOOOOOOO!  Απλά φρόντισε να γυρίσεις σπίτι safe! Είπαμε όλα για την εμπειρία! Αλλά safe!

traveliideagr

Τρίτο και πολύ δυνατό! Κάνε ταξίδια!! Μπορείς και το ξέρεις! Μην σε νοιάζει πως, που με ποιόν και τι! Απλά βρες την φθηνότερη και ποιοτικότερη λύση! Ναι, αυτή η αφίσα στη σχολή μπορεί να γίνει πολύ ενδιαφέρουσα!!! Γιατί, χρόνος υπάρχει! Και από χρήμα, ακόμη κάτι γίνεται! Υποχρεώσεις καμία! Άρα? Πρέπει πριν το “ορκίζομαι” να έχεις οπωσδήποτε δει, την Ακρόπολη (shame on you!!), τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ (όχι! καλύτερα να μην οδηγήσεις στο Λονδίνο!), το Guinness Storehouse στο Δουβλίνο (επταόροφο μουσείο-αποθήκη-μπαρ της διάσημης μπίρας), την De Wallen Red Light District στην Ολλανδία (να την περπατήσεις εννοούμε πάντα!), το επιβλητικό μνημείο Ολοκαυτώματος ανάμεσα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και την Postdamer Platz, να κάνεις μια βόλτα στα Ηλύσια Πεδία στην πιο όμορφη λεωφόρο της Ευρώπης και ότι άλλο έχεις βάλει στο νου σου να επισκεφθείς! Απλά κάντο! Τώρα όμως!!

questia-blog-citations-by-questia

Πρό- τελευταίο μη αμελητέο, σαν γνήσιος Ελληνάρας φοιτητής – φοιτήτρια είναι υποχρέωσή σου, να βγάλεις την ύλη ενός εξαμήνου, σε ένα μόλις 24ωρο, μετά από πολλές δόσεις καφεΐνης (για να βγει το ξενύχτι), με παρέα φυσικά γιατί η ομαδο-συνεργατική προσέγγιση αποδίδει σαφώς καλύτερα,  με ένα μόνιμο αλλά νυσταγμενοκοιμισμένο τρέμουλο από την υπερένταση και την καφεΐνη που ρέει στις φλέβες σου, κι αφού συνειδητοποιήσεις ότι εν τέλει δεν βγαίνει (άρα θα επιλέξεις τα κατ’ εσένα σημαντικά) να βάλεις και ρήτρα  “ κατόπιν αξιολογήσεως του γραπτού μου, εάν η βαθμολογία μου αντιστοιχεί σε βαθμό μικρότερο του 7.5 επιθυμώ να επαναλάβω την εξέταση” κι ας μην έγραψες τίποτα και τελικά να πιάσει!!! (με πέρασε με 6,5 η bitch αλλά, κομμάτια να γίνει!!!).

Students take a university entrance examination at a lecture hall in the Andalusian capital of Seville

Fifth Last but not Least, Βάλε ρήτρα! Απλά αυτή τη φορά το εννοώ! Πέρα από την πλάκα είναι πολύ σημαντική μια “άριστη” ή  έστω“Λίαν Καλώς” βαθμολογία στο πτυχίο σου κι αυτό γιατί πολύ απλά θα το βρεiς μπροστά σου! Αν δεν είσαι σίγουρος ότι το παραπάνω ξενύχτι όντως θα αποδώσει, κόψου μόνος σου! Είναι τεράστιος ο ανταγωνισμός εκεί έξω, οι απαιτήσεις αυξάνονται, οι πληροφορίες διπλασιάζονται και κάθε νέα πληροφορία που σήμερα ισχύει λόγω της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης (και όχι μόνο), σε πέντε χρόνια θα αποδειχθεί λανθασμένη και σε δέκα χρόνια δεν θα ισχύει καν! Μην μένεις πίσω! Keep yourself informed (always) για τα πάντα γύρω σου και φρόντισε να αποκτήσεις τα δυνατότερα και περισσότερα skills που μπορείς τώρα! Γιατί τώρα είναι μια πολύ, πολύ καλή ευκαιρία!

Feny 😉

Βρες  το συγκεκριμένο άρθρο και στο http://www.neopolis.gr by Feny Pap 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s